Marți, 1 aprilie 2025, la Cinema Mon Amour în Piatra Neamț a avut loc activitatea culturală SINERGII coordonată de inspector școlar arte, Oana Irina Cozma.
Festivitatea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, având între parteneri: Consiliul Județean Neamț, Primăria Municipiului Piatra Neamț, Camera de Comerț și Industrie Neamț.
În cadrul evenimentului au participat, alături de mai multe personalități ale județului, elevi, cadre didactice coordonatoare, părinți și instituții care au contribuit la buna organizare și desfășurare a Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, desfășurată la Piatra Neamț, 22-26 aprilie 2024.
Evenimentul a debutat, cu un cuvânt de bun-venit rostit de gazdă, doamna prof. Oana Irina Cozma, a urmat cuvântul domnului prof. Ionuț-Liviu Ciocoiu, Inspector Școlar General al Inspectoratului Județean Școlar Neamț. S-a reiterat recunoștința datorată elevilor, precum și profesorilor care i-au pregătit și îndrumat pentru performanțele obținute. De asemeni mulțumiri și recunoștință Colegiului Național ,,Petru Rareș”, Colegiului Național ,,Calistrat Hogaș”, instituții care au găzduit probele artistice. Au mai susținut cuvinte: doamna prof. Carmen Elena Corlățanu, director al Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț și domnul Adrian Bourceanu, Prefectul județului Neamț.
După alocuțiuni, moderatorii momentului festiv împreună cu reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie Neamț, au invitat pe scenă elevii olimpici, împreună cu profesorii îndrumători. Aceștia au primit diplome, materiale de pictură și au fost întâmpinați cu ropote de aplauze.
Elevii de la specializarea Teologie-Patrimoniu cultural, care au reprezentat Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, pregătiți de către prof. Dan Țârdea și Oana Grădinaru, la secțiunea Patrimoniu cultural – pictură de icoane, obținând, premiul I: Ungurean Capitolina, clasa a XI-a și diplomă de participare Jelihovschi Grigore, clasa a XII-a. Ei au fost însoțiți de profesorii îndrumători și de părintele Viorel Laiu, directorul școlii teologice nemțene, care a propus și prezența elevilor care s- au calificat în acest an școlar la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, care se va desfășura la Focșani, aprilie 2025.
Activitatea a impresionat prin Concertul susținut de orchestra Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț, expoziția Olimpiadei din foaierul Cinematografului dar și cea prezentată în format digital, pe tot parcursul evenimentului.
Prof. Oana Grădinaru